Energielabel aanvragen voor uw huis

Energielabel aanvragen voor uw huis

energielabel aanvragen

Om een energielabel te krijgen, moet u eerst een gecertificeerde deskundige kiezen. Dan moet u bepaalde gegevens aanleveren. Moderne huizen hebben al energiebesparende functies. Het kiezen van een onafhankelijke expert is de beste manier om er zeker van te zijn dat u de nodige stappen heeft genomen om energie en geld te besparen. U wordt gevraagd deze maatregelen aan te tonen en u wordt gevraagd een bedrijf te selecteren dat de gegevens van uw woning controleert energielabel opvragen. Deze bedrijven werken samen met de overheid om ervoor te zorgen dat consumenten het best mogelijke energielabel voor hun woning krijgen.

Het Energiecentrum Nederland heeft een EU-breed onderzoek gedaan naar de drempels en drijfveren van consumenten bij het geven van energiebesparingsadviezen. Hun bevindingen geven aan dat het berichtframe cruciaal is om te bepalen of mensen bereid zijn om veranderingen aan hun huis aan te brengen. Als het bijvoorbeeld op een gemakkelijk te begrijpen manier wordt gepresenteerd, is de kans groter dat mensen het overnemen. Maar als de boodschap vol jargon is, hebben mensen misschien geen zin om deze wijzigingen aan te brengen.

De energie-effici├źntie van een gebouw kan worden verbeterd door tal van verbeteringen. Deze maatregelen zijn echter arbeidsintensief. Ramen en daken moeten bijvoorbeeld worden ge├»soleerd. Of misschien moet het verwarmingssysteem worden vervangen. Maar de bouw in Nederland is erg druk, sommige bouwers hebben al projecten in de rij staan tot 2022. Dit betekent dat uw energielabel aanzienlijk zal verbeteren. Overweegt u om wijzigingen aan uw woning aan te brengen, overweeg dan om een energielabel aan te vragen.

Meer informatie: https://www.energielabelperfect.nl/

Close